Εναλλακτικές θεραπείες

Ο  όρος εναλλακτικές θεραπείες αναφέρεται σε οποιαδήποτε θεραπεία υγείας δεν είναι τυπική στη δυτική ιατρική πρακτική.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ευρέως οι εναλλακτικές θεραπείες, ως σύνολο μεθόδων που υπάρχουν πέρα από την κατεστημένη επιστημονική ιατρική και εμφανίζουν συγγένεια με θεραπευτικές μεθόδους που απαντούν στην παραδοσιακή ιατρική.

Το φαρμακείο μας ειδικεύεται σε εναλλακτικές θεραπείες και ιδιαίτερα σε:

– Αγιουβέρδα:      Ένα αρχαίο παραδοσιακό σύστημα προληπτικής και θεραπευτικής ιατρικής, αναγνωρισμένο από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας. Ξεκίνησε από την Ινδία 5.000 χρόνια πριν.

-Ανθοιαματα Bach :    Τα ανθοιάματα αναπτύχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και τις αρχές της δεκαετίας του 1930 από τον ταλαντούχο γιατρό και ομοιοπαθητικό δρα Edward Bach, ο οποίος ανακάλυψε  ότι ορισμένα άνθη έχουν την ικανότητα να θεραπεύουν το σώμα, επιλύοντας τη βαθιά δυσαρμονία ανάμεσα στη νοητική και την πνευματική πλευρά του είναι μας. Τα Ανθοιάματα χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει αναγνωριστεί η ήπια, αλλά ισχυρή θεραπευτική τους δράση.

-Αρωματοθεραπεία και αιθέρια έλαια: Η αρωματοθεραπεία είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος που έχει σκοπό την βελτίωση της υγείας και την αποκατάσταση ή την διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας.  Τα αιθέρια έλαια των φυτών είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.  Χρησιμοποιούνται για εισπνοές διάλυση στο νερό του μπάνιου, ή σε έλαια βάσης για να εφαρμοστούν μέσω μασάζ. Το φαρμακείο μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία αιθέριων ελαίων και μπορεί να προτείνει τους κατάλληλους συνδυασμούς ανάλογα με την ανάγκη σας.

-Φυτοθεραπεία:  Είναι μία πρακτική στην οποία χρησιμοποιούνται βότανα για θεραπευτικούς σκοπούς. Το βότανο δρα ολιστικά καθώς κάθε μέρος του φυτού μπορεί να διαθέτει διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην ομοιόσταση του οργανισμού.

Τέσσερις είναι οι βασικοί τρόποι χρήσης των φυτών: Ως αφέψημα, ως έγχυμα, ως βάμμα, ή σε κάψουλες υπό μορφή σκόνης.